A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Diós csillagok

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy könnyen elkészíthető sütemény receptjét ismerteti - nem csak a délutáni tea mellé ajánljuk!
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
24 dkg búzaliszt, 18 dkg vaj, 3 evőkanál porcukor, 10 dkg durvára darált dió, 1 csipetnyi só, fél teáskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál méz, 1 kávéskanál őrölt gyömbér, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:
Tegyük a szobahőmérsékletű vajat, a sót, a vaníliás cukrot és a porcukrot egy keverőtálba, majd elektromos keverővel addig keverjük, míg könnyű és habos nem lesz.

Dolgozzuk hozzá a lisztet, a fűszereket és a durvára darált diót.

Borítsuk a tésztát egy liszttel meghintett deszkára, majd gyúrjuk át jól, és tegyük pár órára hűtőszekrénybe pihenni.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Nyújtsuk ki fél centi vastagságúra a lisztezett deszkán, majd csillag alakú kiszúrókkal szaggassuk ki.

Tegyük sütőpapírral borított tepsire a csillagokat, és előmelegített sütőben 150 fokon süssük 10-12 percig, míg aranysárga nem lesz. Ha elkészült, még forrón szórjuk meg bőven porcukorral.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!