Hozzávalók:
50 dkg cukor, 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 50 dkg búzaliszt, 15 dkg méz, 6 db tojás, 1 csomag mézes-sütemény fűszerkeverék, 2 teáskanál szódabikarbóna, 2 maréknyi darált dió
Elkészítése:
Csorgassuk a mézet egy keverőtálba, adjunk hozzá az öt tojást és a cukrot. Tegyük langyos helyre, majd habverővel keverjük az egészet habosra.
Egy másik edénybe szórjuk a liszteket, keverjük bele a szódabikarbónát, a darált diót és a fűszerkeveréket.
Kis adagokban adjuk a fűszeres lisztet a tojásos keverékhez, majd borítsuk ki egy liszttel meghintett deszkára és gyúrjuk jól át. Tegyük pár órára a hűtőbe pihenni.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, és különféle karácsonyi kiszúrókkal (szívecske, karácsonyfa, harang stb.) szaggassuk ki.
Tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, tetejét felvert tojással kenjük meg, majd forró sütőben 180 fokon süssük 10 perc alatt pirosra.
Sütés előtt a figurákba nyomkodhatunk diódarabokat, színes cukorgyöngyöt is. Kihűlés után tegyük nagyobb befőttes üvegekbe, fémdobozba, vagy aggathatjuk a karácsonyfára is.