Paradicsomos-kagylós tészta

Vágólapra másolva!
Egzotikus, a nyaralás ízeit idéző fogás, Kaldeneker György ajánlásával.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
30 dkg fekete kagyló, 4 szem paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor újhagyma, 1 teáskanál étkezési keményítő, 2 evőkanál vaj, 25 dkg széles metélt, só, darált bors, kevés chili paprika, 2 szál friss kakukkfű

Elkészítése:
A kagylókat tegyük a tisztára kimosott mosogatóba, majd engedjünk rá bőségesen hideg vizet. Egy tiszta szivaccsal vagy kefével dörzsöljük le egyenként a külső héjukat, a "kapaszkodó szálakat" tépjük le róla.

Egy lábasban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a finomra összezúzott fokhagymát és a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig.

Öntsünk rá egy deci vizet, fűszerezzük sóval, kevés darált borssal, kakukkfűlevelekkel és kevés felkarikázott chilipaprikával.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Forraljuk jól össze, majd tegyük bele a megtisztított kagylót, fedjük be fedővel és pároljuk 3-4 percig. Ha a kagylók szépen kinyíltak és megpuhultak, hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be a pároló levét - vigyázzunk, a szósz ne legyen túl sűrű.

Ez után keverjük bele a kis kockákra feldarabolt paradicsomot és a kifőzött tésztát. Jól forrósítsuk össze, majd tálaljuk mély tányérokba. Tetejét frissen összevágott snidlinggel szórjuk meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!