Hozzávalók: 25 dkg lazacfilé, 40 dkg tészta, 3 dl tejszín, 2 db paradicsom, 1 teáskanál citromlé, 4 evőkanál olívaolaj, 15 dkg brokkoli rózsa, 10 dkg cukkíni, 10 dkg pritamin paprika, só, őrölt bors, petrezselyem zöldje.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a kockára feldarabolt lazacfilét. Közepes hőmérsékleten süssük egy-két percig, majd öntsük fel a tejszínnel. Adjuk hozzá a kis darabokra felvágott zöldségeket, majd ízesítsük sóval, kevéske őrölt borssal és citrom levével. Kis lángon pároljuk 2 percig.
A tésztát főzzük kis forrásban lévő sós vízben, majd keverjük össze a lazacos szósszal. Egy maréknyi összevágott zöldpetrezselyemmel vagy kaporral, valamint frissen reszelt parmezán sajttal szórjuk meg.
Ezt a tésztaételt elkészíthetjük tonhallal vagy rákhússal is. Tetszés szerint ízesíthetjük fokhagymával, érős paprikával, olívabogyóval vagy akár bazsalikom levéllel is.