Hozzávalók:
20 dkg füstölt sonka, 1 evőkanál vaj, 1 csokor friss petrezselyem, fél kg apróbb szemű burgonya, 2 evőkanál ecetes torma, 10 dkg zöldspárga, 2 szál sárgarépa, 2 dl tejszín, só, darált bors
Elkészítése:
Tegyük egy lábasba a meghámozott, apró szemű burgonyát és a felkarikázott sárgarépát. Ízesítsük sóval és főzzük puhára.
Mielőtt levennénk a tűzről, tegyük hozzá a megtisztított és három centis darabokra felvágott spárgát, majd főzzük együtt két percig, utána öntsük le róla a főzővizet.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a megfőzött zöldséges burgonyát, majd közepes lángon pirítsuk meg.
Szórjuk rá az összevágott petrezselyem zöldjét, az ujjnyi csíkokra felvágott füstölt sonkát, forrósítsuk jól össze, majd öntsük rá a tejszínt.
Ízesítsük ecetes tormával, darált borssal és sóval. Forraljuk jól össze, hogy a mártás kissé besűrűsödjön, majd öntsük egy tűzálló edénybe. Tegyük előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük pirosra.
Céklasalátával fogyasszuk.