Hozzávalók:
4 db csirkemell filé, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál szójaszósz, darált bors, 1 teáskanál sültcsirke-fűszerkeverék
Salátához:
1 csomag vegyes zöldsaláta keverék, 1 csokor friss korianderlevél, 1 maréknyi sós mogyoró, 1 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál olívaolaj, 10 dkg üvegtészta vagy cérnametélt, 15 dkg kígyóuborka, 1 db friss chili paprika, 1 db zöldcitrom leve
Elkésztése:
Tegyük egy tálba a csirkemelleket, majd locsoljuk meg olívaolajjal és a szójaszósszal. Szórjuk rá a fűszerkeveréket, borsozzuk meg, és keverjük össze. Tegyük a hűtőbe legalább két órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.
Forrásban lévő sós vízben főzzük ki a tésztát, szűrjük le, majd hideg vízzel hűtsük le, és hagyjuk alaposan lecsepegni.
Vágjuk 5-6 centis darabokra az uborkát, majd hosszában vágjuk kétfelé, majd szeleteljük fel úgy, hogy vékony, körülbelül egy centi szélességű, hosszúkás szeleteket kapjunk. Tegyük egy nagy salátás tálba, adjuk hozzá a kihűlt tésztát, a saláta keveréket, és az összetépkedett korianderlevelet.
A chilipaprikát vágjuk hosszában kétfelé, metsszük ki az ereit, és vágjuk vékony csíkokra. A sósmogyorót tegyük egy zacskóba, és húsklopfolóval zúzzuk jól össze, majd tegyük a salátához a felmetélt chilivel együtt. Csorgassunk rá olívaolajat, szójaszószt és a zöldcitrom levét, majd óvatosan keverjük össze.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a bepácolt csirkemelleket. Közepes lángon mindkét oldalát süssük két-két percig, forró sütőbe téve 160 fokon 15 perc alatt süssük készre.
Tálaláskor tegyünk nagy tányérokra a tésztasalátából, tetejére helyezzük a felszeletelt sült csirkemelleket.