Hozzávalók:
1 érett ananász, 20 dkg csirkemell filé, 1 teáskanál curry, 1 csokor korianderlevél, 2 evőkanál vaj, 1 evőkanál olívaolaj, só, darált bors
Elkészítése:
Éles késsel vágjuk le az ananász két végét, majd óvatosan hámozzuk meg. Vágjuk hosszában cikkekre, a közepében található fás eret is metsszük ki, majd daraboljuk fel.
A csirkemell húst vágjuk ujjnyi csíkokra, tegyük egy kis tálba, csorgassuk meg olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot.
Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a csirkecsíkokat, majd erős lángon, állandóan kevergetve pároljuk pár percig.
Ha a hús széle kezd pirosodni, vegyük le a tűzről és szedjük ki a húst egy tálkába. Tegyük a feldarabolt ananászt a serpenyőbe, majd ezt is erős lángon süssük át.
Ha szükséges, adjunk hozzá vajat. Ha az ananász kezd pirulni, szórjuk rá a currykeveréket, forrósítsuk vele össze, majd tegyük vissza a serpenyőbe a megsült húscsíkokat.
Szórjuk meg az összecsapkodott korianderlevéllel, és azonnal tálaljuk.
Körítésnek párolt rizst készítsünk hozzá.