Hozzávalók:
20 dkg kecsketúró, 1 csokor friss kapor, 1 csokor metélőhagyma, 1 csokor friss petrezselyem zöldje, 5-6 levél bazsalikom, 2 evőkanál tökmagolaj, fél maréknyi dió, fél maréknyi tökmag
Elkészítése:
Tegyük a kecsketúrót egy keverőtálba, adjuk hozzá a friss és összevágott fűszerlevelek felét, majd jól keverjük össze.
Tegyük a diót egy zacskóba, és klopfolóval ütögessük meg, hogy jó apró darabokra törjön. Öntsük egy száraz serpenyőbe, és közepes lángon, állandóan kevergetve pár perc alatt pirítsuk meg. A tökmagot szintén pirítsuk meg egy száraz serpenyőbe.
Töltsünk egy-két kanálnyit a túrókrémből poharak aljára, majd szórjunk rá a pirított dióból. Tetejére szintén egy réteg túrókrém kerüljünk, majd bőven szórjuk meg az összevágott fűszerlevelekkel. Csorgassuk meg tökmagolajjal, majd a végén szórjuk rá a pirított tökmagot is.
Friss és ropogós rozskenyérre kenve fogyasszuk reggelire, vagy pirítósra kenve vendégváró falatokat is készíthetünk belőle.