Hozzávalók:
8 fej nagykucsmájú barna csiperkegomba, 2 db paradicsom, 1 db közepes méretű padlizsán, 8 szelet kecskesajt, olívaolaj, 1-1 ág friss kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem zöldje, darált bors
Elkészítése:
A gombák szárait óvatosan törjük le a kalapról, majd csap alá tartva a kucsma külső részét, öblítsük le hideg vízzel. A belső, lemezes oldalát nem szabad megmosni, mert így nagyon sok vizet szívna magába és elázna a gomba sütéskor.
Daráljunk a belső felére borsot, csorgassuk meg olívaolajjal, majd tépkedjünk rá kakukkfű leveleket.
Vágjuk egy centi vastagságú szeletekre a padlizsánt és a paradicsomot is. A padlizsán szeleteket kenjük meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, majd egy felhevített serpenyőben mindkét oldalát süssük barnára.
Egy másik serpenyőben hevítsünk fel pár evőkanálnyi olívaolajat, majd a gombákat közepes lángon, párszor megfordítva süssük 5 percig.
Hasonlóan erős lángon, olívaolajon süssük meg a paradicsomszeleteket, majd az ujjnyi vastag szeletekre felvágott sajtot is.
Tálaláskor tegyünk nagy tányér közepére egy megsütött gombafejet, helyezzünk rá a grillezett padlizsánból, majd tépkedjünk rá a friss fűszerlevelekből. Egy szelet sült kecskesajt, majd paradicsom következik, erre is szórjunk a fűszerlevelekből, majd az egészet fedjük be egy megsütött gombafejjel. Az egészre daráljunk frissen borsot, és csorgassuk meg olívaolajjal.