Hozzávalók:
20 dkg juhtúró, 2 evőkanál pesto, 12 szelet sonka, 10 dkg ruccola levél, 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
Tegyük egy tálba a túrót, kanalazzuk rá a pestót, majd keverjük jól össze. Mossuk meg hideg vízben a ruccolát, úgy, hogy a végeinél összefogjuk, így nem keverednek össze a szálak.
Tegyük szűrőbe tálba, és várjuk meg, míg jól lecsepeg.
Kenjük meg egyenként a sonkaszeleteket a pestós juhtúróval, közepére helyezzünk egy kis csokornyit a megmosott salátából, majd óvatosan göngyöljük fel.
Tegyük a megtöltött sonkaszeleteket egy nagy tányérra, csorgassuk meg olíva-, vagy tökmagolajjal. Ha kiadós reggelit szeretnénk, készítsünk mellé habart tojást.
Elkészíthetjük a tekercseket füstölt lazaccal vagy sajtszeletekkel is, bazsalikom pesto helyett használhatunk aszalt paradicsomból készített változatot is.