Hozzávalók:
20 dkg búzaliszt, 10 dkg cukor, 15 dkg vaj, 2 db tojás sárgája, fél citrom lereszelt héja, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 csipetnyi só
Elkészítése:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, aprítsuk rá a hideg vajat. A kezünkkel gyorsan morzsoljuk össze - sietni kell, nehogy a kéz melegétől a vaj megolvadjon. Utána adjuk hozzá a cukrot, a tojások sárgáját, a citromhéjat, az őrölt fahéjat, és a csipetnyi sót, majd gyúrjuk alaposan össze a tésztát. Formázzunk belőle kis cipót, takarjuk le tiszta konyharuhával, majd tegyük a hűtőbe legalább fél órára pihenni.
Gyúrjuk át a liszttel meghintett deszkán, majd sodrófával nyújtsuk körülbelül fél centi vastagra.
Pogácsaszaggatóval, vagy különbféle formájú kiszúrókkal - például mézeskalács formákkal - szaggassuk ki, majd tegyük egymás mellé sütőpapírral borított sütőlapra, és előmelegített sütőben 170 fokon süssük 6-7 percig.
Ha elkészült szedjük rácsra, hagyjuk kihűlni.
Jól záró, öblös üvegekben sokáig eltartható. Kávé és tea mellé kiváló kínálnivaló.