Áfonyatorta

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 teáskanál sütőpor, 10 dkg barnacukor, 1 csipetnyi só, 2 egész tojás, 1 dl tej, 8 evőkanál étolaj, 30 dkg áfonya

Elkészítése:
Üssük egy keverőtálba a tojásokat, szórjuk bele a cukrot és a sót. Kanalazzuk rá az étolajat, öntsük bele a tejet, majd az egészet pár percig habverővel jól keverjük össze.

Egy másik ki tálba mérjük ki a lisztet, szórjuk rá a sütőport, és keverjük össze.

Kanalazzuk a lisztes keveréket a tojásos masszához, úgy, hogy közben habverővel keverjük. Nem kell habosra keverni, elég addig, míg sima tésztát nem kapunk.

Kenjünk ki vajjal, és szórjunk meg liszttel egy kerek, közepes méretű peremes sütőformát, majd öntsük bele a tésztát. Kanállal simítsuk egyenletesre a tetejét. Szórjuk rá a megmosott és lecsepegtetett áfonyaszemeket.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 30-35 percig.

Ha elkészült még langyosan vágjuk cikkekre, és porcukorral szórjuk meg a tetejét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!