Fűszeres céklalekvár

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
50 dkg cékla, 1 dl vörösborecet, 4 dl almalé, 4-5 szem szegfűszeg, 1 rúd egész fahéj, 1 teáskanál őrölt kömény, 2 db babérlevél, 1 db alma, 25 dkg cukor, 1 teáskanál só, 1 csomag lekvárzselésítő (3:1)

Elkészítése:
Főzzük meg az egész céklákat, majd hűtsük le, és utána húzzuk le a héjukat. Reszeljük le a céklát káposztareszelőn, a megtisztított almával együtt, és tegyük egy lábasba.

Öntsük hozzá az almalevet, az ecetet, tegyük bele a szegfűszeget, a babért, a kétfelé tört fahéjat, az őrölt köménymagot és a sót.

Keverjük hozzá a lekvárzselésítőt, majd tegyük fel főni. Közepes lángon, állandóan kevergetve főzzük 5-6 percig, majd szórjuk bele a cukrot. Forraljuk még további pár percig, majd töltsük tisztára mosott befőttesüvegekbe.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Zárjuk le azonnal, és állítsuk fejre pár percre, így nem kell tartósítószert használnunk az eltevéséhez.

Kínálhatjuk hideg sültekhez, sajtokhoz, túrókrémhez, de nagyon finom füstölt halak kínálni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!