Különleges szilvachutney

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
675 g szilva, 2 evőkanál friss gyömbér, 100 g mazsola, 350 g zöldparadicsom, 50 g fokhagyma, 2 evőkanál curry, 450 g barnacukor, 1 teáskanál só, 450 g vöröshagyma, 450 ml borecet, 1 chilli paprika

Elkészítése:
A gyümölcsöket és a zöldségféléket kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.

Egy nagy lábasba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, cukrot, sót. Feltesszük főni, és állandó keverés mellett kb. 45-50 percig főzzük.

Befejezésképp hozzátesszük az ecetet és még 5 percig főzzük.

Steril befőttes üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejre állítjuk. Hűvös, száraz helyen évekig eltartható.



Sültek, grillezett húsok mellé kitűnő és különleges ízesítő, de sós palacsintákat is megkenhetünk vele, sőt, szendvicsre is tehetjük vajkrém helyett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!