Zabpelyhes linzer

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
30 dkg zabpehely, 10 dkg búzaliszt, 15 dkg cukor, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 csipetnyi só, 22 dkg vaj

Elkészítése:
Öntsük a zabpelyhet egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd kapcsoljuk be és zúzzuk finomra. Ha nincs gyorsvágó gépünk, darájuk meg kávédarálón, vagy vásároljunk zabpehely lisztet.

Ha már a pelyhek kisebb darabokra törtek, tegyük hozzá a darabokra felvágott vajat, a sót, és a liszttel összekevert szódabikarbónát is. Jól dolgozzuk össze, majd öntsük az egészet egy lisztezett deszkára.

Gyúrjuk át, hogy sima tésztát kapjunk, és utána tegyük a hűtőbe fél órára.

Nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra, majd szúrjuk ki különböző alakú kiszúrókkal (ha nincs formánk, egy bögrét, vagy fém teásdobozt is használhatunk erre a célra).

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tegyük egymás mellé a kekszeket sütőpapírral borított sütőlemezre, majd előmelegített sütőben 150 fokon süssük 15-20 perc alatt pirosra.

Ha elkészült, szedjük át egy rácsra, és hagyjuk kihűlni. Fém vagy üvegedénybe téve szép dísze is lehet konyhánknak, és sokáig el is tartható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!