Hozzávalók:
1 egész tojás, 10 dkg porcukor, 1 teáskanál sütőpor, 20 dkg őrölt, héj nélküli mandula, 1 teáskanál mandula likőr, csipetnyi só
Elkészítése:
A héjas mandulát pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk, így kihűlés után könnyen le tudjuk húzni a héját. Ebből, vagy a szeletelt mandulából is könnyen készíthetünk darált mandulát.
Üssük a tojást egy keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot, a darált mandulát, a mandulalikőrt, csipetnyi sót és a sütőport. Dolgozzuk az egészet egy sűrű masszává, majd tegyük hűtőszekrénybe legalább fél órára.
Formázzunk a tésztából diónyi golyókat, majd tegyük egymás mellé egy sütőpapírral lefedett sütőlemezre. Vigyázzunk, hagyjuk közöttük elegendő helyet, mert a sütemény sülés közben kétszeresére terebélyesedhet.
A golyók tetejébe szúrhatunk szeletelt mandulát. Süssük meg előmelegített sütőben 150 fokon, körülbelül 15-20 percig. Ha elkészült, óvatosan szedjük át egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.