Báránypiláf

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
50 dkg bárányhús, 1 evőkanál curry fűszerkeverék, 20 dkg rizs, 10 dkg spenótlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, só, darált bors

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Pároljuk addig, míg a hagyma üveges nem lesz, majd szórjuk rá a curry fűszerkeveréket.

Keverjük össze, hogy a zsiradékban, jól feloldódjon a curry. Tegyük hozzá a kis kockákra feldarabolt bárányhúst, ízesítsük sóval és darált borssal.

Fedjük le, és közepes lángon pároljuk. Ha szükséges az elpárolgott levét pótoljuk vízzel.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha a hús megpuhult tegyük bele az alaposan megmosott spenótleveleket, várjuk meg míg összeesik, majd szórjuk rá a rizst. Öntsünk rá 3 deci forró vizet, fedjük le újra, és ha jól felforrt, tegyük be forrós sütőbe fedővel együtt. 150 fokon 10 perc alatt pároljuk készre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!