Hozzávalók:
1 csomag angol (halványító) zeller, 3 db babérlevél, 1 pohár tejföl, 1 csipetnyi fűszerpaprika, 1 szelet barna kenyér, reszelt parmezán sajt, só
Elkészítése:
Vágjuk le az angol zeller szárát, mossuk meg jól és vágjuk le a végeit. A vastagabb levélnyél széleinél egy kis késsel fogjuk meg az ereket, és húzzuk ki, majd a zellerszárakat vágjuk kétfelé.
Forraljunk fel egy nagy lábasban sós vizet, dobjuk bele a babérlevelet, majd tegyük bele a zellerszárakat. Főzzük 3-4 percig, és utána szedjük át egy vajjal vagy olívaolajjal kikent, tűzálló üvegedénybe.
Keverjük a fűszerpaprikát a tejfölbe, majd kanalazzuk a tejfölt a sütőedényben lévő zellerre.
Reszeljük rá a barnakenyeret, és szórjuk rá a reszelt parmezán sajtot. Tegyük forró sütőbe, és 150 fokon süssük 20-25 percig.
Halak nagyszerű körítése lehet, de önmagában is megállja a helyét.