Hozzávalók:
2 narancs héja, 15 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 7 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, csipetnyi só, 1 evőkanál étkezési keményítő, 20 dkg liszt, 5 dkg darált mandula, 1 evőkanál natúr joghurt
Elkészítése:
Tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot, a sót és a vaníliás cukrot, majd elektromos keverővel habosítsuk öt percig. Keverjük bele a tojássárgáját, a joghurtot, és még további két percig közepes fordulaton habosítsuk.
Egy kis tálban keverjük össze a lisztet az étkezési keményítővel, a narancs apró kockára összevágott héjával és a ledarált mandulabéllel.
Kis adagokban dolgozzuk a vajas alaphoz, majd borítsuk egy deszkára. Jól gyúrjuk össze, és utána tegyük egy tányérra, fedjük le fóliával, majd pihentessük a hűtőszekrényben fél órán keresztül.
Nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra, majd vágjuk fel 10-12 centis rudakká.
Tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, és előmelegített sütőben süssük 160 fokon 8-10 percen keresztül.
Ha elkészült hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy jól záródó üvegedénybe.