Hozzávalók:
60 dkg burgonya, 40 dkg királyrák farok, 3 dl tejszín, 1 csokor kapor, fél zöldcitrom leve, só, darált bors, 2 evőkanál olívaolaj, 1 tojás sárgája
Elkészítése:
Főzzük meg héjában a burgonyát, hagyjuk kihűlni, és utána hámozzuk meg. Szedjük le a rákok páncálját, mossuk meg őket hideg vízben, tegyük egy szűrőedénybe és hagyjuk, hogy jól lecsepegjen.
Csorgassunk meg olívaolajjal egy kisebb méretű tűzálló edényt, majd kezdjük el egymás mellé helyezni a felkarikázott főtt burgonyát és a rákfarkakat.
Öntsük egy kis tálba a tejszínt, adjuk hozzá a tojássárgáját, majd ízesítsük kevés darált borssal, sóval és a citromlével. Tegyük hozzá az összevágott kaporlevelet, keverjük össze, majd öntsük az egészet a rákkal és burgonyakarikával megrakott sütőedénybe.
Tegyük forró sütőbe, és 150 fokon süssük 30-35 percig, míg szép pirosra nem sül.
Ha szeretjük a pikáns ízeket, tehetünk a tejszínes keverékbe összezúzott fokhagymát, pár csepp erős paprikaszószt, vagy curry fűszerkeveréket is.