Hozzávalók:
5-6 db kisebb méretű cukkini, 35 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom, 1 pohár tejföl, 3-5 evőkanál olívaolaj, só, darált bors
Elkészítése:
Vágjuk finomra a vöröshagymát, majd felhevített olívaolajban pároljuk üvegesre. Tegyük bele a darált húst, fűszerezzük meg összevágott bazsalikomlevéllel, zúzott fokhagymával, darált borssal és sóval. Pároljuk 15-20 percig, ha szükséges a párolólevet pótoljuk vízzel.
Egy kis lábasban forrósítsunk fel egy evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele a rizst, majd hevítsük fel. Ha már jó forró, öntsük fel 1.5 dl forró vízzel. Reszeljük bele a sárgarépát, ízesítsük sóval, és fedővel letakarva pároljuk készre. Ha elkészült, keverjük össze a megpárolt hússal.
Szeleteljük fel hosszában vékonyra a cukkinit, majd dobjuk forrásban lévő sós vízbe. Hagyjuk benne egy percig, majd szedjük ki és csepegtessük le. Kenjünk ki olívaolajjal egy tűzálló tálat, aljára terítsünk a cukkini szeletekből, majd rá egy vékony réteg rizses húst.
Ezt a "rétegezést" addig ismételjük, míg az edény meg nem telik. Tetejét csorgassuk meg tejföllel, és előmelegített sütőben süssük 150-160 fokon 40-45 percig. Ha elkészült vágjuk cikkekre, tálaljuk nagy tányérra és a tetejét locsoljuk meg tejföllel.