Hozzávalók:
2 db érett avokádó, 2 db rózsaszín grapefruit, 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, fél friss chilipaprika, só, darált bors, pár db fejessaláta-levél, ízlés szerint pár csepp méz
Elkészítése:
Éles késsel hámozzuk meg a grapefruitokat úgy, hogy a fehér hártyáját is távolítsuk el. Vágjuk négyfelé a gyümölcshúst, (a gerezdek között húzódó fehér hártyát, a membránt nem szükséges eltávolítani, mert sok értékes ásványi anyagot tartalmaz,) majd kockázzuk fel.
Tegyük egy nagy salátástálba, adjuk hozzá a meghámozott és feldarabolt avokádókat, csorgassuk meg olívaolajjal, hintsük meg kevés sóval, daráljunk rá borsot, és ha édesebben szeretjük a salátákat, csorgassuk meg pár csepp mézzel.
A bátrabbak ereitől megszabadított chilipaprikát is vághatnak a saláta közé.
Óvatosan keverjük össze a salátának valót, majd tálaljuk ropogós salátalevelekre.