Hozzávalók:
1 kg cékla, 3 db zöldalma, 2 teáskanál wasabi (japán zöldtorma), 2 evőkanál olívaolaj, fél kávéskanál őrölt köménymag, 2 evőkanál cukor, 2-3 evőkanál vörösborecet, só
Elkészítése:
Főzzük meg a céklát, majd engedjünk rá hideg vizet, hűtsük le, és tisztítsuk meg. Vágjuk centis kockákra, majd tegyük egy nagy tálba.
Csorgassuk rá az olívaolajat, az ecetet, ízesítsük a sóval, a cukorral, a wasabival és az őrölt köménnyel, majd adjuk hozzá a lereszelt zöldalmát. Óvatosan keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól átjárják a céklát.
Tálaljuk salátás tálkákba, és a tetejére reszeljünk még a zöldalmából.
Elkészíthetjük reszelt friss vagy ecetes tormával is, de alma helyett használhatunk körtét vagy birsalmát.
Sajtokkal, pástétomokkal, heringgel és füstölt halakkal tálalva igazi csemege.