Hozzávalók:
1,5 kg burgonya, 10 db tojás, 3 szál sárgarépa, 20 dkg házikolbász, 2 db cukkini, 1.5 dl extra szűz olívaolaj, 4 dl tejföl, só, darált bors, 1 csokor petrezselyem zöldje
Elkészítése:
Főzzük meg a burgonyát héjában, majd, ha elkészült, hámozzuk meg. Szintén a szokásos módon főzzük keményre a tojásokat.
Szeleteljük fel vékonyra a sárgarépát és a cukkinit, majd forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben. Tegyük bele a répa- és cukkiniszeleteket, ízesítsük sóval, és lefedve pároljuk pár percig.
Kenjünk ki alaposan egy közepes hőálló sütőedényt olívaolajjal, majd rétegezzünk az aljára egy sor főtt és vékonyra felszelelt burgonyát. Hintsük meg sóval és daráljunk rá borsot.
Tegyünk egy réteg párolt zöldséget a tetejére, majd rá egy rétegnyi főtt és felkarikázott tojást, utána a vékonyra felvágott kolbászt. Kerüljön rá egy sor főtt burgonyakarika, ízesítsük ismét sóval, tekerjük meg felette a borsdarálót, majd kezünkkel kissé nyomkodjuk le, és csorgassuk meg a maradék olívaolajjal.
Bőven kanalazzunk rá a tejfölből, amibe előzőleg az összevágott petrezselyem zöldjét belekevertük, majd tegyük forró sütőbe, és 160 fokon süssük legalább 30-40 percen keresztül, míg szép pirosra nem pirul.
Elkészíthetjük úgy is, hogy fele burgonyát sült sütőtök húsával helyettesítjük.