Hozzávalók:
1 kg báránylapocka, 8 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 diónyi friss gyömbér, 10 dkg mandula, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 egész fahéj rúd, 1 teáskanál őrölt koriandermag, 2 teáskanál őrölt római kömény, 3 dl tejszín, 1 csokor friss korianderlevél, só, darált bors
Elkészítése:
Tegyük egy konyhai aprítógépbe a meghámozott fokhagymát, a kis darabokra felvágott gyömbért és a mandulabelet. Öntsünk rá egy deci vizet, majd daráljuk pépesre.
Vágjuk kis kockákra a bárányhúst, a faggyús részeket dobjuk ki. Forrósítsuk fel egy nagy lábasban az olívaolajat, tegyük bele a felaprított vöröshagymát, majd pároljuk pár percig. Tegyük rá a húskockákat, az egész fahéjrudat, az őrölt koriander- és köménymagot.
Pároljuk addig, míg a saját levét el nem fövi, és a húskockák szélei pirulni nem kezdenek. Öntsük rá a mandulás fűszerkrémet és a tejszínt, daráljunk rá kevés borsot, ízesítsük sóval.
Közepes lángon pároljuk 5-6 percig, majd öntsünk rá kevés vizet. Fedjük be fedővel, és néhányszor megkevergetve pároljuk körülbelül egy órán keresztül.
Ha a húsdarabok megpuhultak, vegyük le a fedőt az edényről, forraljuk pár percig, hogy a párolólé besűrűsödjön, majd keverjük hozzá az összevágott friss korianderlevelet. Kuszkusszal vagy főtt kölessel tálajuk.