Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott pulyka alsócomb, 1 doboz fehérbab konzerv, 1 db húsos zöldpaprika, 1 csokor friss korianderlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 doboz kukoricakonzerv, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 3 szál sárgarépa, só, darált bors, fél citrom leve, fél teáskanál őrölt római kömény, fél teáskanál őrölt koriandermag, fél teáskanál őrölt gyömbér
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy közepes méretű fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát. Szórjuk rá az őrölt római kömény- és koriandermagot, majd pároljuk addig, míg a hagyma puha nem lesz.
Tegyük bele a kis kockákra felvágott pulykahúst, a felkarikázott sárgarépát, daráljunk rá borsot, szórjuk bele a gyömbérport, ízesítsük sóval és közepes lángon addig pároljuk, míg a saját levét el nem főtte. Engedjük fel két pohár vízzel, majd fedjük le fedővel és pároljuk addig, míg a hús majdnem puha nem lesz.
Tegyük hozzá a lecsepegtetett bab és kukoricakonzervet, öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, majd főzzük még 10 percig együtt.
Befejezéskor tegyük bele a falatnyi kockákra felvágott zöldpaprikát, az összevágott korianderlevelet, szórjuk bele a citrom lereszelt héját, és ízesítsük citromlével.
Főzzük még pár percig, és utána tálaljuk leveses tányérokba.