Hozzávalók:
50 dkg morzsolt csemegekukorica, 2 evőkanál olívaolaj, 1 db piros pritaminpaprika, 3 evőkanál liszt, 1 db tojás, 3 evőkanál liszt, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, darált bors
Elkészítése:
Vágjuk apró kockákra a pritaminpaprikát, majd csorgassuk az olívaolajat egy nagy serpenyőbe. Forrósítsuk fel és tegyük bele a paprikakockákat. Közepes lángon süssük körülbelül öt percig.
Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni, majd üssük hozzá a tojást. Szórjuk hozzá a kukoricát, adjuk hozzá a lisztet, az összevágott zöldpetrezselymet, ízesítsük sóval, kevés darált borssal, majd az egészet alaposan keverjük össze.
Hevítsünk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőbe, majd evőkanállal tegyünk bele kis halmokat. Közepes lángon süssük mindkét oldalát pár percig, míg szép pirosra nem pirul.
Ha elkészült, tálaljuk friss salátalevelekkel. Grillsütőn (sima, lapos platnin) is elkészíthetjük.