Hozzávalók:
2 db kacsamell filé, 1 fürt magnélküli szőlő, 4 evőkanál szójaszósz, 1 diónyi friss gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 3 teáskanál étkezési keményítő, 1 maréknyi szójacsíra, 2 szál újhagyma, 1 db zöld kaliforniai paprika, 1 maréknyi cukorborsó-hüvely, darált bors, 1 evőkanál szilvalekvár
A nudlihoz: 2 db nagyobb méretű burgonya, 1 db tojás, 1 evőkanál vaj, 20 dkg liszt, só, darált bors, őrölt szerecsendió
Elkészítése:
Éles késsel fejtsük le a kacsa bőrét, majd a szín húst vágjuk vékony csíkokra. Tegyük egy tálba, kanalazzunk rá egy teáskanálnyi étkezési keményítőt, és egy evőkanálnyi szójaszószt. Daráljunk rá borsot, keverjük össze, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább egy órára érlelődni.
Forrósítsuk fel egy nagy serpenyőben az olívaolajat, tegyük bele a bepácolt kacsamellet. Erős lángon pirítsuk addig, míg a hús széle pirulni nem kezd. Tegyük hozzá az ujjnyi darabokra felvágott paprikát, újhagymát, a szójacsírát és a borsóhüvelyt.
Pirítsuk még két percig, utána reszeljük rá a gyömbért és a fokhagymát. Hevítsük még egy percig, majd csorgassuk meg a szójaszósszal és a szilvalekvárral. Sűrítsük be a levét hideg vízzel elkevert keményítővel, majd keverjük össze a kifőzött nudlival és a leszemezett szőlővel.
A nudlihoz főzzük meg héjában, vagy sós vízben a burgonyákat - ha héjastul főzzük, az íze finomabb lesz. Még forrón hámozzuk meg, és burgonyanyomóval törjük át. Tegyük egy tálba, üssük bele a tojást, adjuk hozzá a vajat és a lisztet. Sóval és kevés reszelt szerecsendióval ízesítsük. Gyúrjuk össze alaposan, majd lisztezett deszkán sodorjuk ujjnyi csíkokká. Vágjuk másfél centis darabokra, és villával a tetejét nyomjuk be. Forrásban lévő sós vízben főzzük ki. Ha már feljönnek a felszínre, szűrőkanállal szedjük ki a nudlit, és tálaljuk a kacsa mellé.