Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 30 dkg petrezselyemgyökér, 3 szem burgonya, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál fehér borecet, 2 db körte, 2 dl tejszín, só, darált bors, őrölt szerecsendió, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 ág kakukkfű, 1 db zöldségleves kocka
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, tegyük bele az apróra összevágott hagymát, és a kakukkfűágat. Pár perc párolás után adjuk hozzá a meghámozott, kimagozott és kis darabokra felvágott körtét, a meghámozott és feldarabolt burgonyát, és a petrezselyemgyökeret. Közepes erősségű tűzön pároljuk néhány percig, majd öntsünk rá másfél liternyi vizet.
Fűszerezzük kevéske darált borssal, őrölt szerecsendióval, ízesítsük leveskockával és sóval. Főzzük húsz percen keresztül, utána öntsük hozzá a tejszínt, és az ecetet. Forraljuk jól össze, majd kézi mixerrel pürésítsük.
Keverjük hozzá az összevágott petrezselyem zöldet, és tálaljuk még forrón leveses tányérokba.
Tetejére frissen lereszelt körtét kanalazzunk. Pirított szendvicskenyeret kínáljunk hozzá.