A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Koncert a gyógyíthatatlan betegek emberi méltóságáért

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Magyar Hospice Alapítvány célja a hospice filozófia és ellátási forma megismertetéséhez kapcsolódó szemléletformálás. A súlyos, haldokló beteget körülölelő csend, a hárítást tükröző kommunikációs űr magányra kárhoztatja a beteget, nehezen feldolgozható problémákra a hozzátartozót. Azt szeretnék elérni, hogy a társadalom forduljon a betegek és az őket ápolók problémái felé, valamint hogy a fájdalommentességhez, jó tüneti kezeléshez és az otthoni ápoláshoz való jog nyilvánvaló és érvényesíthető legyen.

Az októberi koncert célja a közvélemény figyelmének felkeltése, a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők, a haldoklók problémáinak kimondása. A nemzetközi hospice mozgalomhoz csatlakozók szervezésében a világ számos táján csendül fel Händel Messiás oratóriuma, mely ezúttal a gyógyíthatatlan betegek emberi méltóságáért, a széles körű társadalmi összefogásért és az odafigyelésért szól.

A koncert a budapesti Kálvin téri református templomban 2003. október 10-én, 18 órától lesz.

A belépés ingyenes. A látogatók adományaikkal támogathatják a rákbetegek humánus gondozását, a Budapest Hospice Ház megvalósulását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!