Az amerikaiak az űrbe küldik a hamvaikat

Vágólapra másolva!
Egy amerikai cég különleges szolgáltatással áll az ügyfelek rendelkezésére. Azok, akik elvesztették szeretteiket, kérhetik náluk, hogy a hamvakat az űrbe küldjék. A cég szlogenje: Engedje a szerettét elmenni!
Vágólapra másolva!

Az Eternal Ascent Society nevű cég az elhunytak hamvait egy hatalmas léggömbbe zárva engedi fel az égbe. Egy Star Trek-rajongó volt az első, aki kihasználta a különleges szolgáltatást, és elhunyt édesanyja hamvait egy sárga, másfél méter átmérőjű héliumballonban az égbe eresztette. - Édesanyám mindig is szeretett volna az űrbe menni. Amikor elmentünk a parkba, ahol felengedtük a ballont, az ég kitisztult, a felhők mintha megnyíltak volna, hogy felengedjék a légballont.

A cég tulajdonosa, Joan West elmondta, hogy a héliummal töltött ballon biológiailag lebomló anyagból van, és tíz kilométert utazik felfele a légkörben. Ebben a magasságban a hőmérséklet eléri a mínusz negyven fokot, amikor a léggömb megfagy, majd széttörik, a hamvakat a szélbe szétszórva.
Egy másik cég, a texasi Celestis azt ajánlja, hogy kereskedelmi rakétákon lövi fel a hamvakat az űrbe. A cég vezetője elmondta, hogy a hamvakat egy alumíniumdobozba zárják, és úgy lövik fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!