Forró napsütés ellen hűs menedék

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: HomeGarden Függöny zsákvászonból

Zsákvászon anyagot kombináltunk bőrrel, így jött létre ez a rusztikus hangulatú függöny. Viszonylag kevés anyagi ráfordítással és egy kis ügyességgel olyan hatást érhet el, mintha drága luxusterméket vásárolt volna. Egy délután alatt elkészülhetünk a munkával, de nem árt, ha vannak már alapismereteink a varrásról.

Kellékek : mérőszalag, olló, varrógép, cérna, zsákvászon anyag - a mennyiség az ablak méretétől függ, 6 db bőrszál, 2,5 cm széles vékony furnér vagy falemez, az ablakkeretnél egy leheletnyivel szélesebb, tűzőgép vagy rajzszögek, csavarok, vrinkli.

- Vágjuk méretre az anyagot: 6 cm-rel legyen nagyobb az ablak külső szélességénél, és 10 cm-rel hosszabb.
- Szegjük el a széleit duplán aláhajtva.
- Harmadoljuk el a függönyt szélességében, és a két harmadoló vonalon kezdjük el bepattintani a vrinkliket, egymástól 15 cm-nyi távolságra. Az első a függöny aljától 2 cm-re legyen, az utolsó 10 cm-re a tetejétől. Páros számú lukat készítsünk.
- A 6 bőrdarab a függöny hosszánál annak egyharmadával legyen hosszabb. Készítsünk belőlük két fonatot, fűzzük a lukakba úgy, hogy végeik a függöny színén legyenek.
- Hajtsuk az anyagot és a borszalagokat a fadeszkára, tűzzük oda, vagy erősítsük oda a rajzszögek segítségével.

Ha ezekkel készen vagyun, fel is szerelhetjük különleges és szép függönyünket.

Szabadtéri szoba

Forrás: HomeGarden Teremtsen kényelmes lakóteret a kertbe! Töltsön a lehető legtöbb időt a szabadban, nyáron nem szabad a lakásba zárva élni. Alakítson ki kényelmes, lakájos teret a kertben, ahol kellemes órákat tölthet el pihenéssel vagy szórakozással. A szabadtéri szoba kialakításánál nem csak horizontálisan, de vertikálisan is gondolkodtunk: a padlótól a "mennyezetig". A "padlót" kötőanyag nélküli, gyors kövezéssel hoztuk létre. Felülre egy vászon árnyékolót húztunk, egyrészt azért, hogy hűs árnyékot adjon, másrészt azért, hogy a "szabadtéri szoba" körvonalait ezzel is megadjuk.

A burkolat kialakításának legegyszerűbb módja:

Forrás: HomeGarden - Távolítsuk el a füvet az adott területről. Szedjünk fel minden akadályozó gyökeret és követ.
- Terítsünk le egy réteg murvát, 5-7 cm vastagon.
- Hozzuk elő a sufni mögül a porosodó, öreg téglákat és fészkeljük őket a kavicsba. Nagyon mutatós a keresztfonásos kialakítás. Az első két téglát egymásra derékszögben, az egyik sarokban kezdjük el lerakni, s ehhez igazodva a többit: a minta adja magát.
- A téglák közti hézagot töltsük ki a maradék kaviccsal, hogy lapos, egyenletes felületet kapjunk.

Az árnyékoló kialakítása

44 barkácsrepect természetes anyagokbólhttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=46310%26tag=1Az én nagy barkácskönyvem minden évszakrahttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=47548%26tag=1

Négy nagy rönköt kell a talajba rögzítenünk. Ezt megtehetjük úgy, hogy szűk, kb. 40 cm mély gödröket ásunk nekik, majd a faoszlopokat egyesével beleállítva betonnal töltjük ki az üreget. Ha ezzel megvagyunk, X alakban feszítsünk ki egy kötelet az oszlopok között. Erre terítsünk egy nagy leplet, melynek 4 sarkára erős, hosszú kötelet kötöttünk. Ennek segítségével rögzítjük az árnyékolót. A madzagot először csavarjuk-kötözzük az oszlopok tetejéhez, majd a végükre kössünk egy kis hurkot, ebbe dugjunk egy-egy sátorcöveket és szúrjuk a földbe.

Már csak be kell lakni otthonunk leglevegősebb helyiségét. A lepel X-ére szereljünk lampionokat és mécseseket, alattuk pedig álljon egy asztal székekkel, karosszékekkel, párnákkal és mindenféle, számunkra fontos vagy kedves kiegészítőkkel. Nagyon bájos, ha apró, színes virágokkal ültetjük körbe a területet.

Keskeny folyosó

Forrás: HomeGarden Sokszor jelent gondot az előszobák szűkössége. A túlságosan pici helyiségekben ötletes megoldásokra van szükség, hogy ne legyen nyomasztó a tér. Ezt a folyosót a dekoráció, a színvilág és a megvilágítás érdekessége és ötletessége oldja fel szűkösségéből. Fő érdekessége a majdnem teljes belmagasságot elfoglaló, nonfiguratív kép, mely egyszerre juttatja eszünkbe az indián rajzokat és egy chip rajzolatát. A szőnyeg mintája rímel a képére. A megvilágítás a rengeteg képre irányítja a tekintetet, s ez is elvonja figyelmünket a tér szűkösségéről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről