A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A TNT már élőben is megmutatta

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: HölgyfórumA nagylemezre ez van írva: Másképpen. Mit értsünk ezen a címen?

Inti: Azért lett ez a címe, mert teljesen másképpen szólnak a TNT-dalok, mint ahogyan azt eddig megszokhatta a nagyközönség, ugyanis egy 26 tagú nagyzenekarral, unplugged jelleggel vettük fel az albumot.

Honnan jött az ötlet, hogy unplugged lemezt készítsetek? Nem megszokott ez egy pop-dance csapattól.

Áky: Nagyon nagy sikere volt a Tiltott perc című dalunknak, jól szerepelt a slágerlistákon, és nem szerettünk volna új lemezt kihozni ősszel, viszont a rajongókat mindenképpen meg akartuk lepni valami újdonsággal. Mivel a "Best of" dolog egy kicsit fáradtnak tűnt, valami hasonló elképzelésen próbáltuk törni a fejünket. Rengeteg élő koncertünk volt a tavalyi év során, és a jövőben is tervezünk ilyeneket; így jött az ötlet, hogy megmutassuk: tartalmas zenéről is szó lehet a TNT esetében. Legfőképpen persze a júniusi Kisstadion-koncertünk előfutára ez a lemez.

Az album nem csupán régi dalokat tartalmaz. A "Nem jön álom a szememre" címűt már mindenki ismeri, de két másik új nóta is helyet kapott rajta. Albumot terveztek, vagy mi az oka az újdonságok felbukkanásának?

Inti: Igen, tervezünk új lemezt, méghozzá most szeptemberre várható, bár biztos csúszni fog, ez már szokássá vált nálunk... Az is előforduhat, hogy erről az unplugged lemezről - valamelyik új dalból - még kihozunk egy kislemezt.
Áky: A három új dalról még annyit elmondanék, hogy az őszi nagylemezen szerepelni fognak programozott verzióban is.

Hogy készülnek a TNT dalai? Számítógépen, vagy egy szál gitárral, esetleg zongorával?

Áky: Egy szál zongorával. Véleményem szerint azok az igazán jó dalok, melyek egymagukban is megélnek, tehát mindegy, hogy énekelve, vagy valamilyen hangszer kísérete mellett adjuk elő. A dalok is így születnek. Természetesen a zeneszerzésnek van egy másik formája, amikor az alapokat előre elkészítik.

ForrásHölgyfórumA Másképpen egy élő koncertfelvétel anyagára építkezik, amely fellépés egyébként is remekül sikerült. Ti terveztétek meg a látványt, a ruhákat, a fényeket, vagy ebben segített valaki?

Inti: Természetesen segített, mégpedig Joós István a kiadónktól, de mindenki hozta a saját ötletét, a fény- és hangtechnikusok egyaránt, aztán a Pisti az egészet megrendezte.

Gondoljátok, hogy a példátokat más hazai popcsapatok is követni fogják, amelyek eddig esetleg szintetikusabb zenéket gyártottak?

Áky: Már eddig is tapasztalhattuk, hogy követik, és reméljük, hogy ezzel a lemezzel motiválunk egy-két előadót arra, hogy érdemes ilyen szép albumokat elkészíteni.

TNT-lakásmustra - háztűznézőben Ákynálhttp://www.trambulin.hu/index.php?at=cikk&CikkId=2703TNT-CD-k közül válogathathttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263007467612311&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/keres.html?kereso.szo=TNTA dal, amelytől libabőrös leszel...http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36462

A lemezeteket végighallgatva úgy érzem, hogy a TNT ezzel az albummal nőtt fel igazán.

Inti: Mi is így gondoljuk, de természetesen szeretnénk még tovább fejlődni, évről évre újdonságokkal, nagyszerű lemezekkel előrukkolni.

Ákos, a TNT mellett rengeteg előadónak írsz dalokat. Hogy tudod mindezt összeegyeztetni?

Áky: Hogy rengeteg, az talán túlzás. Legutóbb a Csonka Pici lemezére írtam, illetve előtte a Baby Sisters albumára. Az utóbbi időben - pontosan azért, hogy minden energiámat és figyelmemet a TNT-nek tudjam szentelni - ezeket a produkciókat elhagytam. Ha a TNT egyszer megszűnik, nem működünk már aktívan, akkor talán a háttérből fogok szerezni más előadóknak is dalokat, de addig úgy döntöttem, hogy csak a TNT-vel foglalkozom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!