Dél-Korea bojkottálni kívánja James Bondot

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Hölgyfórum
Az angol kritikusoknak a szivarozó Bond ellen volt kifogásuk

A bojkottra történő felhívás internetes chat-szobákban és e-mailen terjed - a hangulat egyébként is némileg Amerika-ellenes az országban, mivel nemrégiben mentették fel azt a két amerikai katonát, akik a közvélemény szerint legalább részben felelősek két koreai lány haláláért.

A filmnek az az epizódja keltett leginkább felháborodást, melyben az amerikai titkosszolgálat elrendeli a dél-koreai hadsereg mozgósítását. "Amerikai gyarmat lettünk?" - áll a legnagyobb dél-koreai civil szervezet, a Gazdasági Igazságosságért Koalíció weblapján. A weblapon található a következő felhívás is: "Védjük meg nemzeti büszkeségünket!"

A Halj meg máskor magyar nyelvű honlapjahttp://www.cinematrix.hu/honlapok/haljmegmaskor/Die Another Day - hivatalos honlaphttp://www.jamesbond.com/

A filmet ugyancsak ennek a hónapnak a végén fogják bemutatni Dél-Koreában, de a róla kritikusan nyilatkozók már látták azt külföldön, vagy előzetesek alapján alkottak véleményt. A Bond-elleni tiltakozóhullám elsősorban a fiatalok körében terjed.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről