Fekete bútorok háza

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Nem véletlen, hogy lakásuk berendezésének ihletői a XX. század tárgy- és formakultúrájának legjelentősebb megújítói: Mies van der Rohe, Le Corbusier, Alvar Aalto, Charles Eames voltak.

Forrás: Jászai BalázsForrás: Jászai Balázs
A lámpák, textilek és lakáskiegészítők a Lignet Roset bútorüzletből valókA konyhabútor felső elemeinek homokfúvott üvegbetétei harmonikusan illeszkednek a fekete-fehér-króm designba

Az egy légtérben elhelyezett étkező és nappali bútorainak anyaghasználatát az üveg és fém jellemzi. A kényelmes fekete Rolf Benz bőrkanapé mellett lévő fotelek bútortörténeti jelentőségűek. Az eredeti modellt Mies van der Rohe 1929-ben a barcelonai világkiállításra készítette. Két egymást metsző acélelem alkotja a vázat, párnázott ülése bőrrel borított. A nyolcszemélyes üveglapos étkező narancsszín székei kellemes színfoltként hatnak a fekete-fehér térben. Az étkező, a nappali és a hálószoba L alakú térben helyezkedik el, a terek szellősek. A három funkciót nem határolják el ajtók.

Forrás: Jászai BalázsForrás: Jászai Balázs
A sütőt szemmagasságba építettékA nagyméretű terasz a nappali folytatása

A szintén fekete-fehér kontrasztjára hangolt konyha csúcstechnológiát képviselő gépei minden igényt kielégítenek, a háziasszony nagy örömére, mivel szabadidejükben gyakran rendeznek családi, baráti összejöveteleket. A kagyló formájú bárszékek és a körasztal a reggeli kávézásokhoz nyújt kényelmet. A hálószoba színei nem térnek el a lakás színhangulatától, bár a fekete-fehér mellett kiegészítőként megjelennek a szürke és ezüst legkülönfélébb árnyalatai is. A nagyméretű franciaágy görgős lábvégeket kapott, így takarításnál könnyen elmozdítható.

Forrás: Jászai BalázsForrás: Jászai Balázs
A fürdőszobában található különleges alakú csaptelep

A márványburkolat érdekes, fogazott kiosztással került az oldalfalakra


A fürdőszobákat Sípos Szabó Márton lakberendező tervezte, a nagyobbik a női fürdőszoba, a kisebbik, amelyikbe a zuhanyfülke került, a házigazdáé. Mindkettőnél a bézs színű márványburkolatok, a nemesen egyszerű vonalú szaniterek és a formatervezett csaptelepek határozzák meg a hangulatot.

Forrás: Jászai BalázsForrás: Jászai Balázs
A dohányzóasztal üveglapja alatt kihúzható fiókok találhatókA modern, narancssárga székek feldobják a világos színű falakat

Nehéz pontokba foglalni, mitől szép, mitől lesz jó egy otthon. A legfontosabb talán, hogy a lakást használói magukénak vallják. Házigazdáink úgy érzik, otthonukkal legalább önmaguknak megteremtették a nyugalom szigetét.

Stylist: Csányi Renáta
Fotó: Jászai Balázs
Forrás: Széplak

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről