Jóképű, tehetséges, és szemtelenül fiatal

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Craig Ashley David 1981. május 5-én született az angliai Southamptonban. Édesanyja egyetlen gyerekeként - szülei elváltak, apja új házasságából született egy féltestvére - a southamptoni állami lakótelepi bérházak egyikében nőtt fel. Énekelt az iskolai kórusban, zenei pantomim-előadásokban játszott, de igazi hobbija a lemezlovasi időtöltés volt. Már ekkor zenét szerzett és dalszövegeket írt: jegyzetfüzete mindig nála volt, és szorgalmasan jegyzetelt.

14 éves volt, amikor elkezdte félprofi szinten forgatni a lemezeket egy helyi kalózrádió, a PCRS műsorában, majd zenész apja barátjának, egy bizonyos DJ Flashnek a segítségével nevesebb klubok segéd DJ-je lett, de hamarosan már egyedül "szkreccselt" a DJ-pultnál. Többnyire R'n'B zenét kevert, de hamar megihlette a kibontakozóban lévő UK garage műfaj, erős reggae alaphangzásával és ahhoz képest gyorsabb ütemével. 1996-ban történt, hogy megnyert egy dalszerzői versenyt saját szerzeményével, az I'm Ready cíművel, és ekkor döntött úgy, hogy ki kéne próbálni az énekes/dalszerzői pályát.

A dalszerzői verseny első helyezettjének díja az volt, hogy a nyertes számot felvette a Damage nevű R'n'B kvintett, akik a toplisták harmadik helyezett Wonderful Tonight című albumuk B oldalán szerepeltették a zeneszámot. Ennek és egy Human című saját zenei mixének köszönhetően ismerhette meg a nagy befolyással bíró Mark Hill zenészt, akivel közösen kezdtek dolgozni 1997-ben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!