Interneten a családon belüli erőszak ellen

Vágólapra másolva!
Tavaly december közepén indította útjára az Igazságügyi Minisztérium az Összefogás a Családon Belüli Erőszak Ellen című önálló internetes honlapját. Az új website szerkesztői arra törekszenek, hogy a szakemberek és a laikusok hasznos, aktuális és praktikus információkhoz jussanak ezen a helyen - áll a minisztérium közleményében.
Vágólapra másolva!

A honlap készítői egyformán fontosnak tartják a megelőzést, a konfliktuskezelés módszereinek széles körű elterjesztését és az áldozatok segítését. Színvonalas tanulmányok olvashatók a családon belüli erőszak megnyilvánulásáról, a gyermekek fizikai, szexuális vagy érzelmi bántalmazásáról.

Összefogás a Családon Belüli Erőszak Ellenhttp://www.im.hu/csaladonbelul/

Az ORFK Ellenőrzési Főosztálya vizsgálatot folytatott a családon belüli erőszak kezelésével és a kiskorúak védelmével kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtásáról a tavalyi év második negyedéve tekintetében. A vizsgálat a statisztikai adatokon túl tájékoztatást ad arról, hogy milyen jogi lehetőségeik vannak az áldozatoknak és a rendőrségnek az erőszak elkövetőivel szemben. Részletes ismertetés olvasható a családon belüli erőszak kezelése kapcsán tehető rendőri intézkedésekről, a rendőrség és a gyermekjóléti, családsegítő szolgálatok közötti együttműködésről. A hatóságok kiemelt figyelmet fordítanak azokra az esetekre, ahol a családon belüli erőszaknak a kiskorú is szemtanúja volt. Ilyenkor értesítik a gyermekjóléti szolgálatot, szükség esetén intézkednek a kiskorú ideiglenes hatályú elhelyezéséről is. Különféle szakemberekkel készített interjúkat olvashatunk a kérdéskörről. A rendőrség mellett nyilatkozik az Eszter Alapítvány vezetője, Gönczöl Katalin az IM miniszteri biztosa, és megismerhető a GYISM és az ESZCSM álláspontja is. A dokumentumok között találhatjuk a társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiájáról és a családon belüli erőszak megelőzéséről szóló országgyűlési határozatokat.

A "Van segítség" menüpont alatt gyűjtötték össze azoknak az állami és társadalmi szervezeteknek (a Telefontanú és a telefonos segélyszolgálatok) elérhetőségét, ahová az érintettek baj esetén fordulhatnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről