A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Politikusnők A vagina monológokban

Vágólapra másolva!
Március 8-án, a nemzetközi nőnapon hét brit parlamenti képviselőnő is fellép a mű londoni színpadi változatában.
Vágólapra másolva!

A szórakoztatóipar hírességei mellett a londoni alsó- és felsőház több kormánypárti, valamint ellenzéki politikusnője is részt vesz Eve Ensler A vagina monológok című darabjának angliai előadásában.

A mű állandó szereplőinek, köztük Jerry Hall modellnek, kolléganőjének, Tamara Beckwithnek és Rhona Cameron komikusnak március 8-án, a nemzetközi nőnapon egyszeri alkalommal a Lordok háza két tagja, Crawley és Thornton bárónők, valamint az alsóház néhány munkáspárti és liberális demokrata képviselőnője lesz a szereplőtársa.

A londoni Criterion színház előadása jótékony célokat szolgál, az est bevételét a nőkkel szembeni erőszak visszaszorítására indított kampányra költik. A jegyek ára húsz-harmincezer forint között volt - írta az Ananova.

Az amerikai Eve Ensler darabját sok országban bemutatták, eredeti premierjére 2001. február 10-én, New Yorkban került sor, és alig több, mint egy év múlva Bozsik Yvette rendezésében A vagina monológok magyar változata is színpadra került. A műben elhangzó vallomások sorozata több kritikus szerint tabukat döntöget, és a nők szexuális elnyomottságáról rántja le a leplet. Éppen ezért szerte a világon sokan azért vállaltak szerepet benne, hogy személyükkel kiálljanak az ügy mellett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!