A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Prokopp Dóra egyelőre úgy érzi, megelégszik a négy gyerekkel

- Négy terhességében mi volt a közös, és mi volt, ami minden babánál másképp alakult?
- Igazából hat terhességem volt, ebből két baba közben meggondolta magát. Ha összeadom a hónapokat, akkor már öt esztendeje szoptatok. Emiatt gyógyszert például évek óta nem szedhetek. Már nagyon várom, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül lehajthassak egy pohár sört, vagy ha éppen fáj a fejem, bekaphassak egy tablettát. Egyébként a babavárás hónapjai leginkább abban különböztek egymástól, hogy egyre könnyebben és könnyebben viseltem. Bár Vilmossal veszélyeztetett terhes voltam, sokat kellett feküdnöm, hiszen előtte kétszer is elvetéltem.
- Nem aggódott, merte vállalni az újabb terhességet?
- Volt bennem félelem, de rengeteget számít az ember hite. Én vagyok rá az élő példa. Édesanyám annak idején minden hónap végén csalódottan sírva fakadt. Amikor kilenc év elteltével már beletörődtek, hogy nem lesz gyerekük, egy hónapra rá már várandós volt velem. A lelkiek erősen hatnak ránk, ahogyan egy-egy jó szónak is óriási az ereje. A gondolat, a hit meg tudja mozgatni a sejteket, a hormonokat. Vilmos születése után bíztam abban, hogy az újabb babával nem kell annyit feküdnöm, mint vele. Egyébként teljesen mindegy, hogy fiú vagy lány volt-e a pocakomban, sok különbséget nem észleltem a kétféle terhesség között. Igaz, Vilmossal nagyon meghíztam, és májfoltos lett az arcom, amit a lányoknál nem tapasztaltam. Mindegyik várandósság alatt mást kívántam, Sáránál az édeset, Vilmosnál az eper- és citromfagyit, Rozinál a sört, Boriskánál pedig a csípős, erős ételeket.

Amikor még három kisgyerek volt
- Hogyan emlékszik vissza magára a szülésekre?

- Igaz, hogy a férje mind a négy szülésnél jelen volt?

- Hogyan készítették fel a nagyobbakat az új kistestvérek fogadására?
- Mindig apró ajándékokat rejtünk el nekik a mózeskosárba, így nagyon várják haza a babát a kórházból. Szerencsések vagyunk, nálunk imádják egymást a testvérek.
- Terveznek újabb babát?
- Úgy vélem, beérem ezzel a kollekcióval! Férjemmel, Krasznai Jánossal együtt szeretnénk már végre biciklizni, túrázni, ami a kicsikkel lehetetlenség. Ráadásul az ötéves Vilmos is közölte, hogy több gyereket már nem vállal. Persze néhány év múlva azért térjünk vissza erre a témára.

Ajánlat

Filmmúzeum.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!