Pasaréti villa a 30-as évek stílusában

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az új rész betonoszlopait és téglafalait ellensúlyozandó, a vakolt felületeket meleg terrakotta színnel vonták be. A hátsó front hatalmas üvegtábláit pedig mahagóni páccal kezelt fakeretek övezik A lapos tető hosszan kinyúló síkját, mely a teraszokat védi, üvegtéglából kialakított átvilágító csíkok osztják. Ez nem pusztán esztétikai szempontból lényeges, de fényáteresztő szerepe is van, így nem egy monstrum betontető nyúlik az ablakok és teraszok fölé, hanem egy szinte légies fedél.

Az üvegtégla az épületen belül is megjelenik, a lépcsőház felszökő sima, vakolt falait osztja, valamint a természetes megvilágításban is szerepet játszik. Az épület eredeti külalakjának fontos szerep jutott az átépítéskor. A nappalit a bárpulttól elválasztó félkörív valaha a ház hátsó, külső falát alkotta. Ezt az ívet meghagyták, de áttörték, így egy szeparált bárhelyiséget alakítottak ki.

Megosztott képünkön ugyanennek a térnek a már berendezett változatát látjuk. A berendezés teljes összhandban áll az épület korával és stílusával, a 30-as évek jellegzetes bútorai tökéletes harmóniát alkotnak az őket övező falakkal.

Korábban

A gangról nyíló varázslat

Villa a város felett

Negyedik típusú találkozások

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről