A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Eddig ismeretlen Rubens-festményre akadtak

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az Ártatlanok lemészárlása című festményen Heródes katonái láthatóak, akik királyuk parancsára leölik az újszülött gyermekeket, hogy mindenképp elpusztítsák az esetleges Messiást. A képről két évszázadon keresztül azt hitték, hogy Rubens tanítványa, Jan van den Hoecke festette, még 1780 előtt.

A kép tulajdonosai, akiknek fogalmuk sem volt róla, hogy egy eredeti Rubens-alkotással rendelkeznek, nem kedvelték a festményt. Többször megpróbálták eladni, de végül csak kölcsönadták különböző intézményeknek. Az elmúlt évtizedekben egy vallási intézmény folyosóját díszítette. A festményt birtokló család egyik tagja az amszterdami aukciós házba bevitt egy, a képről készült fotót. A flamand festészet kiváló szakértője, George Gordon megvizsgálta a képet, és minden kétséget kizáróan megállapította, hogy az 1610 körül készült mű Rubens egyik korai munkája, amit többéves itáliai tartózkodása után festett.
A becslések szerint a Rubens-kép leütési ára meg fogja haladni a hatmillió fontot. Utoljára 1980-ban árvereztek el Rubens-képet. Akkor a Sámson és Delila 2,53 millió fontért kelt el.

Korábban
Megkerült az ellopott Chagall-festmény

Ajánlat
Rubens- festmények az interneten

Nem hiányzik a könyvtárából?
Egyetemes művészettörténet

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!