Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Gyermekkor

Penélope Cruz Sánchez 1974. április 28-án jött a világra Madridban. Szülei, akik még csak húszévesek voltak a kislány születésekor, egy Joan Manuel Serrat-dal címe után nevezték el gyermeküket. A feltűnően csinos kislány már kisgyermekkorában művészi pályára készült. Hosszú éveken keresztül tanult klasszikus balettet, jazzbalettet, de végül nem a táncművészet lett az élete, hanem a filmezés.

A színészi pálya kezdetei

Középiskolai tanulmányait nem fejezte be, mert úgy érezte, hogy a szereplés a mindene, amit az iskolapad mögött nem tud igazán kibontakoztatni. Elsőként a spanyol Mecano együttes videoklippjében nyújtott alakításával vált ismertté hazájában. Szépségének köszönhetően tévésorozatokba hívták szerepelni, valamint gyermekműsorokat vezetett a Telecinco csatornán.

A siker évei

A nagy áttörést Bigas Luna "Sonka, sonka" című filmje jelentette számára, melyben erotikus jeleneteket is elvállalt a fiatal színésznő. A forgatást követően elhatározta, hogy többet nem vetkőzik le a filmvásznon. Fogadalmát sokáig be is tartotta, és nem vállalt el olyan szerepeket, melyekben fel kellett volna fednie bájait.

1992-ben az Oscar-díjas "Belle époque"-ban tűnt fel, majd 1999-ben egy újabb díjazott filmben, a Pedro Almodóvar rendezte "Mindent anyámról"-ban láthatták rajongói. A Corelli kapitány mandolinja, melyben Nicolas Cage volt partnere, mérsékelt sikereket ért el a filmvilágban, ennek ellenére nemzetközi népszerűsége tovább növekedett.

Ehhez jelentősen hozzájárult Tom Cruise-zal kialakult románca. A pár a Vanilla Sky című film forgatásán ismerkedett meg, nem sokkal később pedig már csak róluk szóltak a hírek. Tom Cruise éppen válófélben volt Nicole Kidmantől, ezért sokan úgy gondolták, hogy a hollywoodi álompáros szakításának főként az őzikeszemű spanyol szépség felbukkanása volt az oka. Penélope azonban kitart állítása mellett, miszerint szerelmük csupán a válás után érett be.

Penélope mint magánember

Penélope imádja a klasszikus zenét, sokat sportol, rendszeresen jár úszni. Habár karcsú alakját látva nehezen hihető, de bolondul a csokoládéért és a japán konyha remekeiért. Alkati adottságainak köszönhetően nem kell állandóan fogyókúráznia és megtartóztatnia magát a finomságoktól, és lelkiismeret-furdalás nélkül elmajszolhat egy tábla csokoládét, mivel egy dekát sem hízik tőle.

Kedvenc színészei Robert De Niro és Gérard Depardieu. Kedvenc rendezője Pedro Almodóvar, így nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy együtt dolgozhattak. Utálja az újságírókat, akik megpróbálnak magánéletében kotorászni. Amióta összeismerkedett Tom Cruise-zal, nehezen tudja elkerülni a nyilvánosságot és a románcukat boncolgató kérdéseket. Annyit azonban elárult, hogy Tom Cruise mellett megtalálta az igazi boldogságot.

Korábban Penélope Cruzról
Penéope Cruz szüntetelteti a filmezést
Penéope és Tom még nem akarnak gyereket
Szerelem volt első látásra

Korábbi névjegyek
Naomi Campbell - Fekete párduc a kifutóról
George Clooney - Sokan álmodoznak róla

Ajánlat

Penélope Cruz honlapja

Fórumajánló: Ki a legszebb külföldi színésznő?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről