István a király: Esztergomban is

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: ==
Forrás: ==

A július közepétől induló második évad kiemelkedő eseménye lesz Szörényi Levente Bródy János: István a király című rockoperájának ünnepi előadása. A mű ősbemutatója 20. évvel ezelőtt volt Budapesten. Az augusztus 1920-i díszelőadás különlegessége lesz két Szörényi-ősbemutató, az Ének a csodaszarvasról című zenekari szvift, illetve a Wass Albert Adjátok vissza a hegyeimet! című regényének szövegrészleteire épülő Elég volt! kóruskantáta, amelyben a szerző szólót énekel - tájékoztatta az MTI-t Rosta Mária, a játékok produkciós vezetője.

Az egy hónapig tartó rendezvénysorozat célja, hogy erősítse Esztergom fesztiválváros jellegét. Az előadások jól illeszkednek az Esztergomi Nyár 2003 elnevezésű, júniustól augusztus végéig tartó programsorozatba - hangsúlyozta Rosta Mária.

Az Esztergomi Nyári Játékok főszervezője az idén is a fővárosi Zikkurat Színpadi Ügynökség. A második évad nyitóelőadása július 18-án és 19-én Sylvester LévayMichael Kunze: Elisabeth című musicale lesz a Budapesti Operettszínház előadásában, Kerényi Miklós Gábor rendezésében. A címszerepet Janza Kata alakítja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről