Haszontalan időtöltés

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Klasszikus időkitöltő poén: Dohányzó kollégáinktól csórjunk el egy-egy szál cigit, ügyesen szedjük ki belőle a dohányt, rafináltan rakjunk bele pár szál gyufát, aztán pakoljuk vissza a dohányt. Öröm nézni, ahogy egymás után felvillan s lángol kollégáink kezében a cigaretta ők meg riadt arccal, megszeppenve néznek körbe! (Cigi elkészítése darabonként 10 perc, derűs vigyorral lesni, mikor gyújtanak rá, röhögés, az események kidumálása - ezzel már majdnem elment a délelőtt)

Szintén klasszikus irodai időtöltési mód, de szórakoztató: csavarozzuk szét a számítógép előtt használatos székeket, így mikor a kolléga belevágódik, a szék darabokra hull (székenként 5-10 perc, zuhanás, röhögés, mentők kihívása, kórházi ellátása: 1 óra. A végén még a "megtréfált" jár jól, hisz a fej összevarrása után aznap már dolgoznia sem kell).

Az igazi ráérős profik képesek régi, hagyományos faszékeket is reparálni. Ilyenkor minden csavart szép komótosan ki kell húzni a fából és menten egy gyufaszállal kell helyettesíteni. A nyomokat, faforgácsot persze takarítsuk el azonmód, nehogy a delikvens gyanút fogjon. Az ülőalkalmatosság látszólag (!) stabil és masszív - ám miután ráül valaki, menten összerogy, mint egy kártyavár a tornádóban.

Forrás: MTI
Aranyvécé Hongkongban

Rontsuk el a vécé zárját úgy, hogy aki becsukja, ne tudja többé kinyitni és várjunk, arcunkon kaján vigyorral. Ha végre valaki beszorul, lehetőleg sokáig ne halljuk meg a kiabálását, panaszos jajveszékelését (nyomjuk fel a rádiót hangosra), így megy az idő a kinti kacarászással (zár elrontás: mesterembernek két másodperc, kezdőnek húsz perc, kinti derű a "bennmaradt" felett tíz perc, lakatos kihívása, események megtárgyalása: egy óra).

Kockázatos, de megéri: egy véletlen mozdulattal ejtsük le a kávéfőző "kiöntőjét", szánjuk-bánjuk bűnünket és ajánljuk fel, hogy megyünk és hozunk egy újat (természetesen a cég számlájára), így elhagyhatjuk a nyomorúságos irodánkat, és flangálhatunk egy fél órát a városban. Mikor visszaérünk, pakoljuk fel az asztalra a szatyrot, amiben az új kávékiöntő van, és ismét verjük le az asztalról. Újabb fél óra kint - hogy következmények nélkül, az már nem garantált (az eset velem megtörtént).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!