A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hatezer munkás, hatszáz biovécé

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: ==
Forrás: ==

A Világzenei Nagyszínpadon Kubától Indiáig, Madagaszkártól Korzikáig, Mexikótól Portugáliáig, Malitól Szerbiáig terjed a bemutatkozó országok sora. A hazai előadókon kívül koncertet ad Ibrahim Ferrer, a Varttina és Shane McGowan is. Az elektronikus zenéket kedvelők többek között Paul van Dyk, Goldie, Armand van Helden és DJ Rush produkcióját élvezhetik majd.

Az idén nő a komfort: nemcsak a Nagyszínpad előtti részt és a programoknak helyet adó sátrak talaját fedik be műanyag burkolattal, hanem a főbb útvonalakat is. A szervezők közlése szerint 10 ezer négyzetméternyi műanyag padlóval borítják be a legporosabb területeket.

Forrás: ==
Forrás: ==

A fesztivál helyszínén - ahol hatezer munkás építi a színpadokat - 160 konténert állítanak fel, bennük mosdó- és zuhanykabinok, WC-k, öltőző- és raktárhelyiségek, valamint távközlési célokra használatos elektronikai berendezések találhatók. A Honvédelmi Minisztérium segítségével a korábbihoz képest duplájára emelkedik a zuhanyzók száma, és mintegy hatszorosára nő a melegvíz-előállító konténereké. Az idén 600 bio WC-t állítanak fel, így a konténerekben lévő mellékhelyiségekkel együtt az idén 750 fülke lesz a szigeten.

Az augusztus 6-ig tartó eseményre 3000 négyzetméternyi színpadot és csaknem 40 ezer négyzetméternyi sátrat építenek fel; a sátrak közül a legkisebb 16 négyzetméteres, a legnagyobb, a Pörgés Party Aréna 2700 négyzetméteres. A fesztivál legnagyobb színpada, a 960 négyzetméteres Nagyszínpad három nap alatt épül fel, 400 lámpa, köztük 80 úgynevezett intelligens fényforrás világítja majd meg a fellépőket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!