Ezrek már a Szigeten

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

Fél hatkor a budai rakparton az Árpád hídtól egészen a Sziget-bejáróig lassan poroszkált a kocsisor, rettentő dugó alakult ki. A gyalogszerrel mindössze tízperces út autóval bő félórává dagadt, a míg a mozdulatlan kocsikban dekkoló vezetők idegesen doboltak ujjukkal a kormányon, gyalogos punkcsapatok húztak el mellettük pillepalackot lóbálva, vidám kortyolgatás közepette. - Elnézését kérem, bocsánat, megmondaná, hol találom a Sziget Fesztivál hivatalos parkolóját? - kérdi egy barátokkal érkezett kócos lány, aki persze tilos helyen rakta le kocsiját. Az idegen intonáció, az udvarias hangnem azt engedi sejtetni, hogy határon túli magyar az elveszett lány. Bizonytalanul intek a másik, autóval is járható híd felé, de az aggodalom nem oszlik: - És nem tudja, hogy ott biztosított a megőrzése az autónak?

Ezrek ülnek a még zsákban lévő sátrakon, nagy motyókon, további ezrek pedig nyugodtan ácsorognak mellettük, hatalmas hátizsákjuk, összetekert hálózsákjuk és polifoamjuk a lábuknál hever, hűséges kutyaként. A hétköznapi, szimpla fiatalok közt vannak őszinte metálosok, riasztó punkok, egyszerű szakadtak, bombanők és bölcsészfazonok is, ahogy azt már megszokhattuk az előző tíz Sziget során. Türelmesek és békések, mint Yoda mester, nincs stressz, nincs idegeskedés a várakozás, sorbaállás miatt. Hat előtt már szivárog befelé a tömeg, vidám kurjantások hallatszanak, százak veszi birtokukba a hajógyári szigetet.

Forrás: --

Fotógaléria: klikk a képre!

- Normálisak ezek? Minek jön ide ennyi ember, ma nincs is semmi program?!? - dühöng az egyik hétvégi csöves ifjú, hetijeggyel és szakadt motyóval kezében. Magában keresheti a választ: ő is kijött már egy nappal korábban.

kcs

A fotók egy másik fesztiválon, Tokajban készültek.

Startol a Szigethttp://nyar.origo.hu/nyar/20030729startol.html

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről