Szex: gazdag, szegény, egyre megy

Vágólapra másolva!
Amerikai kutatók ismeretei szerint a gazdag emberek szexuális élete legalábbis mennyiségi tekintetben nagyjából hasonló a szegényekéhez. A magasabb jövedelem nem biztosít sem több szexuális partnert, sem több szexet - állapította meg két amerikai közgazdász egy felméréssel.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Erotika-kiállítás Szegeden

A felmérés során 16 ezer, a legkülönbözőbb jövedelmi kategóriába tartozó amerikai állampolgárt kérdezett meg David Blanchflower, a Dartmouth Egyetem és Andrew Oswald, a Warwick Egyetem közgazdásza .

A "tipikus amerikai" havonta két-három alkalommal él nemi életet, anélkül, hogy ez "statisztikailag kimutatható mértékben" összefüggne jövedelmük nagyságával - olvasható a csütörtökön közzétett tanulmányban. A különösen gyakran - heti négy alkalommal - szeretkezők aránya a nagyon jól keresők körében 6, a kis jövedelemmel rendelkezőknél 8 százalékot tesz ki, azaz a kispénzűek valamivel sűrűbben bújnak ágyba párjukkal, mint a pénz utáni hajszában kimerült gazdagok.

Blanchflower és Oswald a boldogság és elégedettség nemzetgazdaságra gyakorolt hatását vizsgálja. Tanulmányuk aligha meglepő végkövetkeztetése a következő: "A szexuális tevékenység kifejezetten pozitívan hat a megelégedettségi képletekben."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről