A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Víz alatti rákendroll

Vágólapra másolva!
Víz alatti koncertet adott több búvárzenész karmesterestül Florida partjainál. A rákendrollt szájhalmonikán, barotinhalon és ehhez hasonlókon "döngették".
Vágólapra másolva!

A zenekarra a szimfonikus jelző helyett ugyan inkább csak a kamara- illett, mivel csupán maroknyi tagja volt, a közönség viszont több mint 400 főre gyarapodott. Valamennyien búvár-, illetve békaemberruhában hallgatták és nézték az előadást, amelyet egy rádióállomás is közvetített. A hangosítást speciális, víz alatti hangfalakkal oldották meg. Hogy hány néző és polip csápolt, nem tudni.

Az underground irányzat underwater tagozatának hangszerei stílusosak voltak: hal alakú trombita, angolna formájú mandolin(szerűség), rákszájharmonika játszották a főbb szerepeket. (A rákszájharmonika azonban jobban "szól" szájhalmonikaként magyarul, ezért a ferdefordítás.)

Hogy pontosan milyen műveket adtak elő, azt nem részletezte az AP, de Handel Vízi zené-jét valószínűleg nem tűzték műsorra. Rákendrollt viszont lehet, hogy játszottak. A karmester egy hölgy volt, Sebrina Maria Alfonso, aki amúgy a chicagói Szimfonikus Zenekart is dirigálja, de csak szárazon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!