A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

MSZP-s panasz egy fideszes iskolai levél miatt

Vágólapra másolva!
Szabados Tamás szocialista képviselő panaszt nyújtott be az Országos Választási Bizottsághoz, mert két fideszes politikus levelet és kérdőívet juttatott el az iskolákba, amelyekben a tankönyvek ingyenessé tételéről kérdezik a pedagógusokat. A beadvány szerint ez sérti a választásban résztvevők esélyegyenlőségét, és a választójog gyakorlásának szabad elhatározását.
Vágólapra másolva!

Szülők és szülői szervezetek tiltakoztak az MSZP-nél Révész Máriusznak, az Országgyűlés oktatási bizottsága alelnökének és Sió Lászlónak, a Fidesz oktatási tagozata vezetőjének aláírásával az ország valamennyi közoktatási intézményébe eljuttatott levél miatt - írja beadványában az MSZP-s politikus. Az iskolákba küldött levelekben a politikusok a tanárok véleményét kérték a tankönyvellátással összefüggő fideszes önálló képviselői indítvánnyal kapcsolatosan, amelyet az Országgyűlés tárgyalásra alkalmatlannak talált.

Szabados Tamás szerint a választások előtt az iskolaigazgatókhoz eljuttatott levélben leírtak messze eltérnek a valóságtól, és alkalmasak arra, hogy megtévesszék az iskolák vezetőit, a szülői szervezeteket és az iskolaszék tagjait. Rámutat arra, hogy a levélből olyan információk hiányoznak - mint például a költségvetési források hiánya, a kormány által kidolgozott más megoldások, a szociális rendszer és a tankönyvtámogatás rendszerének kapcsolata -, amelyek nélkülözhetetlenek az ügy megértéséhez. A szocialista képviselő úgy véli, hogy a küldeménnyel politikai befolyást kívánnak gyakorolni az iskolát használók körében.

A politikus kéri az Országos Választási Bizottságot: fogadjon el állásfoglalást, amelyben kimondja, hogy ezzel megsértették az önkormányzati választások lebonyolítására vonatkozó rendelkezéseket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!