A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

MDF: elvárható a magas részvételi arány

Vágólapra másolva!
Herényi Károly, az MDF szóvivője vasárnap este az MTI-nek azt mondta, hogy elvárható a magas részvételi arány az önkormányzati választásokon, ami a szóvivő szerint a demokrácia teljesebb érvényesülését jelenti. Herényi elmondta: az MDF bízik abban, hogy jelöltjei jól szerepelnek a választáson.
Vágólapra másolva!

Herényi Károly elmondta: A Magyar Demokrata Fórum azt szeretné, ha minél magasabb lenne a részvétel az önkormányzati választáson, mert ez a demokrácia szélesebb érvényesülését jelentené. Herényi hozzátette: ha egy jelölt a szavazatok felét megszerzi, az 50 százalékos részvételi arány mellett azt jelenti, hogy a jelöltet 25 százalék támogatja, ami nem jelenti a választók többségét.

- A demokrácia olyan társasjáték, amelynek egyes szereplői, a választott képviselők, polgármesterek nap mint nap gyakorolják jogaikat és kötelezettségeiket, míg a választópolgárok részvételére négyévente egy alkalommal kerül sor, ezért elvárható a magas részvételi arány - fogalmazott. Herényi azt is kijelentette: bízik abban, hogy az MDF jelöltjei, azok is, akik önállóan, és azok is, akik szövetségben indultak, a várakozásnak megfelelően jól szerepelnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!